sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Operaatio tukanvärjäys

Argh, tuli ongelmia vanhaan blogiin kirjautuessa, ja ei edes mitään pieniä ongelmia, joten tyydyin luomaan uuden blogin. Vanha blogini oli siis Sininen Roosa, mutta nyt jatkan kirjoittelua tässä blogissa. Sama ihminen ja samat jutut, as always.
Anyways, eilen minulla oli tarkoitus äidin kanssa uusia hiusväriäni (joka vielä silloin oli sininen), siis tottakai koska shokkiväri kyseessä ja sen värin kiilto laimenee ajan kanssa. Kuiteskin, ex temporena tuli idea, että haluan hiukset pinkiksi vaihtelun vuoksi. Ja, no, se hiustenvärjäämisepisodi menikin hyvin mielenkiintoiseksi...

Tästä aloitettiin!
 Shokkivärin hyvään tarttumiseen omaan hiuslaatuun vaaditaan värinpoisto, ja koska minulla on A) paksu tukka ja B) silloin vielä sininen tukka, värinpoisto oli välttämätön. Ja siis aluksi kaksi värinpoistoa oli minulle hankittu (VS Sassoon), koska yleensä se kaksi on minun hiustyyppiini rittänytkin. Mutta siis, nimenomaan, yleensä.

No noiden kahden värinpoiston jälkeen ei kyllä millään voinut vielä pinkkiä laittaa; kuvaa en muistanut ottaa, mutta vain tyvikasvuni oli blondi, muu tukka oli edelleen sininen (siinä googletellessa myöhemmin selvisi, että sininen on shokkiväreistä hankalin saada poistettua värinpoistoilla..). Ja eikun kauppaan hakemaan uudet vaalennusboxit, tällä kertaa Schwarzkopfin erittäin Blonde-sävy, ja juu, näitäkin 2kpl. 

Siis normaalisti minun hiukseni eivät pilalle värinpoistoista mene (tiedän ihmisiä, joilla menee kerrasta hiukset ihan hampuksi, mutta toisaalta ihmisiä, joiden hiukset ovat muuttuneet parempaan kuntoon joka värinpoiston jälkeen), mutta nyt iski pieni epäilyksen peikko, että onko neljä värinpoistoa sittenkään kannattavaa. En kuitenkaan halunnut, että seuraavana päivänä hiukset putoaisivat päästä tai jotain yhtä mukavaa.
Noh, riskin otin kuitenkin, koska sellaiseen hiusväriin ei olisi pinkki väri enää vaikuttanut, ja sellaisella en halunnut myöskään kouluun mennä. Joten taas uusi värinpoistokierros potenssiin 2...Neljännen värinpoiston jälkeen hiukset olivat enemmänkin tyvestä blondit, ja hieman jo muualtakin, mutta latvat pysyivät edelleen sinisinä. Prkl. Enempää värinpoistoja en kyllä todellakaan enää halunnut laittaa rasittamaan hiuksiani, joten riskipelillä heitettiin äidin kanssa yksi shokinpinkki väripurkki hiuksiin. Se 30min, jonka pidin väriä päässä, kuumotti ihan tosi paljon, kun ei ollut mitään takeita siitä, minkälainen hiusteni väristä tulee. Välillä vilkuilin peilistä, että onko se pinkki jo kuinka hyvin tarttunut hiuksiini vai eikö.

Dun dun duu!
30min meni, pesin värin pois ja föönasin tukan. Katsoin itseäni peilistä ja for real, rupesin nauramaan. Siis tämä tukka on niin eri sävyjen sekamelskaa, kunnon väriraiskausta. Punaista/pinkkiä tyvessä, osa hiuksista lilaa, osa sinistä ja otsatukkani on vielä sekoitus noita kaikkia värejä. Tavoite: pinkki. Saavutus: sekamelskaväri.

Siis itse tykästyin tähän väriin kyllä, ja ei se pahan näköinen muidenkaan mielestä ollut. Ihan ei tavoitteeseen asti päästy hiusten värjäämisessä, mutta omaan silmään tämä on parempi kuin se blondi tyvikasvu + sininen tukka-mixaus. Sitä paitsi, hiihtolomalla on tarkoitus leikkiä lisää värinpoistojen ja pinkin värin kanssa. Ehkä se pinkki väri saadaan joku kerta sieltä tulemaan!

En itse muutenkaan ole sellaista tyyppiä, joka oudosta värjäyksen lopputuloksesta joutuu hermoromahduksen partaalle; se väri tulee, mikä on tullakseen. Oikeastaan tällainen sekamelska on ihan hauskakin, koska as u know, ei tällaista väriä tule kovin äkkiä toisella ihmisellä vastaan.
Kuitenkin, lukuisten muiden ihmisten kokemusten johdosta, kannattaa muistaa, että sininen shokkiväri ei todellakaan ole helposti saatavissa pois hiuksista. Minulla saattoi vaikuttaa vielä sekin, että olen sinistä ylläpitänyt jo vajaa 8kk päässä, joten se sininen on niin iskostunut hiuksiini. Toki riippuu myös ihmisten hiustyypeistä ja minkä merkkistä hiusväriä käyttää (itse värjäsin CrazyColorin sinisillä shokkiväreillä), mutta ihan yleisestikin sininen shokkiväri on yksi hankalimmista saada pois.
Hah, on tämä kyllä mielenkiintosen värinen.

- Kiwi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sinulle kuuluu?

Milloin viimeksi joku on sinulta kysynyt tuota? Tai milloin viimeksi olet itse kysynyt tuolta joltain? Jos et muista, että milloin, niin men...