perjantai 25. maaliskuuta 2016

Tanner tömisee kun nuorukaiset juoksee

Tao pääsi eilen nauttimaan laadukkaasta naisseurasta lenkin yhteydessä. Ja löysi siinä tyttöystävänkin samalla. Tai vähintäänkin uuden koirakaverin.
Päätettiin tosiaan Sofian kanssa, että mentäisiin lenkkeilemään yhdessä Taon ja Vilman (Sofian skotlanninterrieri) kanssa. Taolle nimittäin tekisi hyvää tavata vähän koirakavereita, ja Vilma oli loistava vaihtoehto, koska se on ystävällinen koiruus. Eli hyviä koirakontakteja näin alkuunsa.
Oletin, että Tao pelkäisi heitä molempia. Ja niin se aluksi pelkäsikin - häntä koipien välissä kierreltiin ja kaarreltiin Vilman kanssa, välillä kävi ohimennen nuuhkaisemassa Sofiaa ja sitten taas piti siirtyä kauemmas. Kyllä Taon eleistä näki, että sitä kauheasti kiinnosti mennä moikkaamaan tyttöjä, mutta silti vähän pelotti. 

Aluksi piti olla hajurakoa...
No, lähdimme siitä sitten kävelemään Säterinmetsään, jossa päästimme koirat vapaiksi. Heti kun hihnasta pääsi, Tao rupesi haastamaan Vilmaa leikkimään, ja ryntäilivät yhdessä ympäri metsää. Toisinaan Tao kompastui jalkoihinsa, kun Vilma tuli niin syöksyllä perässä (skotti juoksee muuten kovaa!). Jossain vaiheessa Vilma rupesi saamaan jo tarpeekseen, ja rupesi komentelemaan Taoa. Tao kun on vähän sellainen tapaus, että se ei heti lopeta leikkimistä - sitä joutuu kieltämään oikeasti rauhoittumaan. Vaikka Vilmakaan ei ole vanha - vasta kaksivuotias - ei se jaksanut lopulla Taon riehumista. Siksi otin Taon välillä hihnaan kiinni, vähän rauhoittumaan. Välillä taas molemmat pääsi juoksemaan toistensa kanssa, ja sitten taas rauhoituttiin. 
 

Kauaa ei lenkkeilty, koska Taon kanssa ei vielä viitsi kauhean pitkiä lenkkejä tehdä, joten riehumisen jälkeen Vilma ja Sofia saattoivat meidät kotio. Hihnassa Tao olisi halunnut kokoajan riehua Vilman luona, Vilma taasen ei välittänyt ollenkaan. Pakko silti pennunkin antaa rauhoittua välillä, vaikka sen tekisi niin mieli leikkiä kokoajan...

Taosta huomaa, että se pelkää uusia ihmisiä ja koiria. Pelkää, mutta vähän ajan kuluessa on ihan fine uusien tuttavuuksien kanssa. Ei Tao lenkeillä kauheasti muista välitä, mutta jos tuttavuutta pitäisi ruveta tekemään, niin heti menee aluksi häntä koipien väliin ja täytyy piiloutua oman ihmisen taakse. Toisaalta hyvä vaan, ettei se ole ihan uhkarohkea persoona... Ihana koira se silti on. Omanlaisensa persoona, todella ihana! <3


- Kiwi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti