perjantai 3. kesäkuuta 2016

Kesäkesä

Itse pidän enemmän viileästä kuin lämpimästä ilmasta, mutta kyllä nyt nämä viime viikkojen lämpötilat ovat tulleet tarpeeseen. Työharjoittelupaikallakin on tuo aurinkorasva ahkerassa käytössä, helposti siellä käräyttää ihonsa, kun on jatkuvasti koirien kanssa lenkillä ja aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta.. Ja kylmä vesikin on ah niin pelastus! Käytännössä joka lenkin välissä täytyy käydä hörppäämässä vettä, ettei ihan kuivu.

Täällä äidin pihalla meillä on iso uima-allas, ja sille on kyllä näillä säillä ollut käyttöä. Minä en ole kuin kerran käynyt kastautumassa (se vesi on niin pirun kylmää iltaisin), mutta pienimmät sisaret riehuvat siellä miltei kokoajan. Keskipäivällä se vesi on ihan ok lämmintä, että sinne voi mennä ilman kiljahtelua, mutta iltaisin vesi viilenee todella nopeasti. Lasketaanko se muuten talviturkin heittämiseksi, jos kastautauu uima-altaassa, eikä järvessä?

Elsa
Rumpali
Koska sää on näin lämmin ja aurinkoinen, kanat ovat saaneet ruveta jaloittelemaan vapaana meidän pihalla pitkin päivää. Eivät onneksi ole tielle asti menneet (viime vuonna se tuntui olla ongelma), vaan käyskentelevät ja kuopsuttelevat pihamaata. Kissat eivät niinkään välitä pihalla jaloittelevista kanoista, ne ovat tottuneet siihen jo. Eivät ole kumpikaan, Kille tai Kolli, edes yrittäneet hyökätä noiden päälle. Niin tulisia naisia nuo kanat, että aika äkkiä antavat samalla mitalla takaisinkin. :)
Kanitkin ovat päässeet ulkoilemaan. Valjaat ovat tulleet tutuiksi, ja heillä on myös pihalla oma aitaus, jossa saavat olla käytännössä aamusta iltaan. Kyllä huomaa, että nuo viihtyvät ulkona paremmin kuin sisällä. Lihakaneja kun ovat, niin ovat tottuneet asumaan ulkoilmassa. Aitaus on laitettu puoliksi aurinkoon ja puoliksi varjoon, joten kaneilla on mahdollisuus olla kummalla puolella haluavat. Ja löytyyhän sieltä vesikupit, -pullot, ruuat ja piilopaikat, joten hyvin on lokoisat oltavat tytöillä.

Putin
Mimosa, Kaneli ja Kilikello

Vielä pitäisi yhteen iltavuoroon mennä, ja sen jälkeen on työharjoitteluni on loppu. Ja tänään pitäisi olla vielä todella ruuhkainen työvuoro, koska illalla tulee niin monta koiraa hoitoon. Tottakai, koska viikonloppuna niin monella on valmistujaisjuhlia tai vastaavia, joten koirahoitoloissa on sesonkiaika. Eilen juuri katsottiin hoitolan omistajan miniän kansssa listaa koirista, jotka tulevat tänään hoitoon, ja huokailtiin yhdessä sitä koirien määrää.. Onneksi meitä on kolme iltavuorossa tänään. Kaikille kyllä hommaa riittää. 
Jos sitä vaikka nyt siivoaisi ja valmistautuisi menemään sinne iltavuoroon...

- Kiwi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti