maanantai 19. syyskuuta 2016

Bannerin tekeminen blogiin - miten minä sen teen?

Vaihdan blogini banneria aika usein. Yleensä pidän edellistä banneria maksimissaan kuukauden, ja sitten vaihdan sen. Minusta blogi näyttää tylsältä, jos siinä on vuodenajasta toiseen aina sama banneri. Toisaalta tämä on vain minun mielipiteeni, joku saattaa taas tykätä sellaisesta. Anyways, ajattelin nyt tässä tekstissä näyttää ja kertoa, miten tehdään Bloggerin blogiin kiva banneri. Tehdään samalla blogilleni uusi banneri. Are you ready?


              1. Omia kuvia vai valmiita kuvia? Jos haluat käyttää omia kuvia, valitse valmiiksi 3-4                  kuvaa, jotka miellyttävät sinua, ja jotka haluaisit lisätä banneriisi. PicMonkey'sissa on kuitenkin        mahdollisuus valita myös valmiita kuvia, vaikkei niitä ole siellä vaihtoehtona paljon. Minä             valitsin neljä kuvaa.


2. Mene osoitteeseen PicMonkey's (klikkaa linkkiä) ja valitse etusivulta Collage.
Vasemmassa reunassa on kolmen laatikon muodostama muoto, klikkaa sitä ja sieltä Ducks in Row. Valitse sieltä nyt, monenko kuvan bannerin haluat tehdä. Itse valitsin neljän. Kaksi on ehkä liian pieni.


3. Klikkaa Ducks in Rowin yläpuolelta kuvavaihtoehtoa. Nyt voit lisätä kuvat. Klikkaamalla Samples-kohtaa voit valita nyt joko omat kuvasi koneelta (Your own) tai PicMonkey'sin valmiit kuvat (Samples). Valmiita kuvia ei yleensä ole paljon. Itse valitsin kaksi omaa kuvaa ja kaksi valmista kuvaa.


4. Kun olet valmis, klikkaa ylhäältä Save ja valitse kuvan laaduksi joko Roger, Sean tai Pierce 
'(itse olen aina käyttänyt Pierceä). Tallenna kuva koneelle ja paina ruksista pois.5. Valitse nyt ylhäältä, mistä aikaisemmin valitsit Collage, niin Edit. Avaa koneeltasi äsken tallentamasi kollaasi.


6. Klikkaa alempaa Resize. Nyt muokataan kollaasin koko sellai, että se sopii hyvin blogisi sivulle. Omani koko oli 1020 x 260. Sinun blogisi sivun koon saat selville blogisi sivulta Malli -> Mukauta -> Säädä leveyksiä -> Blogin leveys. Ota ruksi pois Keep Proportions-kohdasta banneria tehdessäsi.7. Nyt voit muokata banneria. Lisää tekstiä, kuvia, muokkauksia, säätää sävyjä. Tyylisi on nyt vapaa!

8. Kun olet valmis, paina uudestaan Save ja tallenna kuva koneelle, samoin kuin kohdassa 5. 
Mene nyt Bloggeriin ja sieltä Ulkoasu-kohtaan. Klikkaa sieltä ylätunnisteen Muokkaa-kohtaa, ja sieltä Tietokoneeltasi. Avaa siihen nyt äsken tallentamasi banneri.


9. Klikkaa Otsikon ja kuvauksen tilalla-kohdalle pallo. Sen jälkeen tallenna ja klikkaa vielä Tallenna asettelu. Nyt tsekkaa esikatselusta bannerisi ulkonäkö. Tadaa, sait blogillesi uuden ulkonäön!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti