maanantai 5. joulukuuta 2016

Joulukalenteriluukku 5: Nopea mukisuklaakakku

Tämän nopean suklaisen herkun olen tehnyt monta kertaa, ja se toimii hetkelliseen makean nälkään. Ainekset löytyvät aika lailla varmasti jokaisen taloudesta, ja tuon tekemiseen ei mene kuin muutama hassu minuutti, joten tässä on herkku sieltä helpoimmasta päästä. Olen lisäksi muokannut ohjetta itselleni helpommaksi, muttan kuitenkin toimivaksi. Tarvitset vain mikron, mikronkestävän mukin ja:

  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl maitoa
  • 1 kananmuna


Monissa ohjeissa mukana on myös 1 rkl ruokaöljyä, 1/4 tl suolaa ja 1/4 tl leivinjauhetta, mutta olen välillä joutunut tekemään mukikakun ilman noita, ja silti ohje on onnistunut hyvin. 

  1. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään
  2. Lisää kananmuna ja maito ja sekoita hyvin


3. Kaada mikron kestävään mukiin ja laita mikroon 1-3min. Itse pidän ainoastaan minuutin, jolloin mukikakku jää hieman löysäksi ja minun makuuni se on hyvää sellaisenaan.

4. Tadaa, valmis!

Jonkun vaniljajäätelön kanssa tuo voisi olla vieläkin paremman makuista. Itse olen ainakin huomannut, että jos pitää 1min 30sek kauempaa, niin mukikakku jää hieman kuivaksi. Mutta makukysymys sekin.
Niin, ja tarkoitan oikeasti sitä oikeasti, että sekoita hyvin. Muuten kuppikakusta voi löytyä inhottavia jauhopaakkuja, kun sekoittaminen on jäänyt vähän väljemmälle, allekirjoittaneen kokemuksesta...


Tässä valitettavasti mukikakku laskeutui heti kun otin mikrosta pois, siksi se on niin epäsiistin näköinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti