perjantai 17. helmikuuta 2017

Painavia mielipiteitä Kiwiltä

Eräässä Facebookin ryhmässä oli keskusteltua aiheista ja mielipiteistä, joista ei paljon puhuta tai jos puhutaan, saadaan kauhea sontamyrsky niskaan, vaikka kyseessä olisi ihan oma mielipide. Ja niistähän ei sopisi kinastella.
Selasin sitä keskustelua, ja nappasin sieltä useammankin mielipiteen/aiheen, joissa olen samaa mieltä. Kirjoitin ne vähän selvempään muotoon tähän tekstiin.
Provosoitukaa tai älkää, nämä ovat minun mielipiteitäni.

Kaikki vauvat/lapset eivät ole söpöjä - Instagramista löytyy aina silloin tällöin jonkun suomalaisen naisen päivittämä kuva synnyttämästään vauvasta, ja voi herran jumala, ei kaikki vauvat minusta suloisen näköisiä ole. Olen kohdannut myös lapsia, jotka eivät ole söpöä nähnytkään. Täysin vastasyntynyt punainen, ryppyinen vauva...*kylmät väreet selässä*

Tuet vaan niille, jotka oikeasti niitä tarvitsevat - Epäreilua, että varakkaammillakin ihmisillä on oikeus yhtä lailla samanlaisiin tukiin kuin vähän köyhemmilläkin. Ei sen näin kuuluisi mennä.

Kaikki on kauniita omalla tavallaan... - Ei todellakaan ole. Jotkut ihmiset ovat vain suoraan sanottuna rumia, tai mitäänsanomattoman näköisiä. Tässä kohdin tosin kauneus on katsojan silmässä.

"Et sä mistään mitään tajua ku oot niin nuori" - Haistakaa nyt... Tämän tyylisen lauseen kuulin monta kertaa, kun olin muksu ja teini. Silti uskallan sanoa, että jo silloin tajusin joistain asioista enemmän kuin aikuiset sukulaiseni tai perhetuttuni esimerkiksi. Nyt olen 19, ja huomaan edelleen, että tajuan enemmän kuin vaikka joku +30v perhetuttu. Tietty on asioita, joita en vielä tässä iässä käsitä, mutta jumalaare, kyllä tosi useinkin nuoret tajuavat asioita enemmän kuin vanhemmat.

Vain idiootit ajaa ylinopeutta - Vaarantavat siinä sekä itsensä, että muun liikenteen. Ei ne nopeusrajoitukset ihan turhasta ole.

Ja vain idiootit myös snäppäävät ajaessa - Muutaman ihmisen Snapchatin Mystoryissa näen usein, että kuva on otettu ajon aikana ja kyseinen henkilö on vielä ollut se ajaja. Helvetin typerää, enkä arvosta sellaisia ihmisiä ollenkaan. Mikään ei ole hyvä syy snäpätä ajaessa.

Abortti ei ole murha - En edes vaivaudu selittämään. Se vaan ei ole murha.

"Oon lihava koska geenit ja hidas aineenvaihdunta!" - Useimmiten syy on kyllä vain omassa laiskuudessaan liikunnan suhteen sekä huonossa ruokavaliossa. Ai niin, yksi kuuluisa syy on myös "mulla on isot luut". Ha ha ha, älkää viitsikö.

Lapsensa rokottamatta jättäminen muista kuin terveydellisistä syistä on itsekästä - Tällaisilta vanhemmilta lapset pois, kiitos.

Mielipiteensä sanominen aina suoraan tilanteesta riippumatta ei ole rehellisyyttä tai rohkeutta, vaan ehtaa kusipäisyyttä - On suorasanaisuutta, ja kusipäisyyttä. Mielipiteensä sanominen ei ole kiellettyä, mutta siihen tapaan, miten ja milloin sen kirjoittaa, pitäisi vaikuttaa, koska omasta mielestäni 90% tapauksista on vain kusipäisyyttä.

Mitä enemmän elämäänsä hehkuttaa somessa, sitä paskemmin oikeasti elämä kusee - Been there, done that. Kel' onni on, sen onnen kätkeköön, ja niin pois päin. Loistava havainto myös parisuhteiden kohdalla; jos pariskunta jatkuvasti päivittelee ällösöpöjä päivityksiä someen, jokin on parisuhteessa vialla. Tässäkin kohdalla been there, done that!

Jos harrastaa suojaamatonta seksiä ja tulee raskaaksi, kyseessä ei ole vahinko vaan puhdas vastuuttomuus - Ei ole olemassa vahinkokakaroita, vaan aikuisten ihmisten vastuuttomuudesta tai typeryydestä johtuvien syiden takia syntyneitä mukeloita. SINÄ teet sen päätöksen, jos aiot jättää ehkäisyn pois, ja SINÄ (ja myös HÄN) otat vastuun tapahtuneesta.

Raskaana olevat naiset, jotka polttavat, ovat idiootteja - Idiootteja potenssiin 100. Vaikken siten lapsista välitäkkään, minusta on surullista ja raivostuttavaa, että raskaana oleva mamma polttaa tietoisesti. Ei sellainen ihminen ole kunnon äiti, jos tietoisesti vaarantaa sikiön hengen ja terveyden. Ei sikiö välttämättä raskausaikana kärsi siitä, mutta mites myöhemmin elämässä?

Mielipide on turha, jos sitä ei osaa perustella - "Ei mun tartte avata mun mielipidettä, se on vaa mun mielipide :-)", argh. Jos esität mielipiteesi, sinun täytyy osata myös perustella se, miksi sinulla on juuri tuo mielipide tuosta asiasta. Huomaa, että ihminen on niinsanotusti nurkkaan ahdistettu, kun ei mukamas halua perustella mielipidettään, koska "ei tartte".

Huh, Kiwi on puhunut tältä illalta. Sydämeni tykyttää todella kovaa ja ärsytysasteikkoni on jossain katon rajassa, koska nuo asiat vain ärsyttävät minua. Huh. Hauskaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti