perjantai 19. toukokuuta 2017

Kasvonhoito kondikse

Tykkäättekö tavastani, kuinka laitan tuon vesileiman inhottavasti keskelle kuvaa? En minäkään. Muutaman kerran olen joutunut tilanteeseen, jossa kuviani on varastettu ja niistä on rajattu vesileimani pois (assholes), joten nyt joudun laittamaan nykyään tuon vesileiman keskelle kuvaa, joten sitä ei voi rajata pois. Koitan toki aina vaalentaa sitä niin, että itse kuvaa se ei häiritsisi. Anteeksi siitä <3

Asiaan! Tässä tekstissä höpöttelen teille kasvojenhoidostani. Yleisesti ottaen minulla on tosi hyvässä kunnossa kasvojen iho (verrattuna jalkoihin tai käsiin), siihen atopiani ei ole iskenyt. Ja hopefully ei iskekään, sillä sen hoitaminen jo jaloista ja käsistä on yhtä helvettiä, joten vielä kasvoista - oh hell no. Noissa em. paikoissa inhottavat kohdat ihosta voi peittää sentään vaatteella, mutta kasvoista sen peitteleminen olisi hankalampaa.
Minulla ei ole koskaan ollut aknea. Finnejäkään minulla on tosi vähän ja tosi harvoin ollut - yleensä maksimissaan kaksi finniä kerrallaan naamassa. Kasvojeni iho toki saattaa välillä punertaa suihkussa käynnin jälkeen tai kylmästä ilmasta, mutta siihen se jääkin. Meikkivoidetta olen harvoin käyttänyt, ja sitäkin yleensä vaan tummien silmänalusten tai vastaavien kohtien peittämiseen. Tuntuu jotenkin oudolta, että jotkut lantraavat naamansa täyteen meikkivoidetta ja ties mitä. Miten iho voi voida yhtään hyvin, jos sen päällä on monta senttiä ties mitä ainetta, eikä se pääse hengittämään kun korkeitaan yöllä (oletan ja toivon, että nämä ihmiset kuitenkin yöksi poistavat meikkinsä)? No, varmaan siksi tuo on niin vieras ajatus minulle, koska ei minun ole ikinä tarvinnut käyttää samalla lailla meikkivoidetta kuin joku toinen. Pikkusiskoni tässä yksi viikonloppu ihmetteli, että "Miten Lotalla on noin hyvä iho naamassa, miksen mä oo periny sitä kanssa?"

Ihan pienestä lapsesta asti join vain vettä. Joku siinä maidon maussa oli niin kamalaa, etten halunnut juoda sitä, joten ruokajuomana join aina vain vettä. Koko lapsuus- ja nuoruusajan, sekä vielä edelleen. Pystyn nykyään juomaan Ykkösmaitoa ja yhtä tiettyä Lidlin maitoa, ne uppoaa, mutta mikään muu maito ei. Oletan, että tuo on kanssa pitänyt ihoani niin hyvässä kunnossa, koska olen juonut lähes koko elämäni tosi paljon vettä. Ja kun nesteytys on kunnossa, ihokin voi hyvin.

Nyttemmin toisinaan naamaani on tullut satunnaisesti joitakin näppylöitä, tai se meinaa kuivahtaa helpommin. Siksi olen ruvennut nyt hoitamaan sitä säännöllisesti kunnolla, aikaisemmin siihen ei ollut tarvetta.
Joka ilta käytän näitä kahta tuotetta, Oriflamen Optimals -vaahtoavaa puhdistusgeeliä ja saman sarjan kasvovettä. Tuossa sarjassa on kuivalle iholle omat tuotteensa, nämä ovat normaalille iholle ja sekaiholle. Tuon puhdistusgeelin vaahdotan käsissäni, levitän naamaan T-alueelle (= otsa, kasvot, kaula) ja huuhtelen pois. Lopuksi levitän tuota kasvovettä, ja jätän sen kasvoille. Tuon puhdistusgeelin huuhteleminen on hieman haastavaa, ja yleensä vessassa on pieni Saimaa, kun koitan lavuaarin yllä pestä tuota pois, mutta muuten ihan jees. Kumpikaan ei noista ole kovin voimakastuoksuinen (mikä on hyvä juttu minulle), joten noita kelpaa käyttää.


Kasvoveden levitän naamaani tällä Konjac-sienellä. Sienestä sen verran, että se on valittu vuoden 2017 hoitotuotteeksi. Tuo on vähän jännän tuntuinen, sillä se on valmistettu sellaisen kasvin juuresta, joka on 97% vettä ja 3% Glucomannan-ravintokuitua. Kuivuessaan se muuttuu kovaksi, mutta kun sen laittaa hetkeksi lillumaan veteen, se muuttuu todella pehmeäksi.
Laitan sienen aina viideksi minuutiksi lämpimään veteen lillumaan, jonka jälkeen puristan ylimääräiset vedet pois siitä ja heitän sieneen jonkin verran kasvovettä. Pyörivin liikkein käyn T-alueen läpi, ja huuhtelen sienen kasvovedestä ja jätän vessaan roikkumaan ja kuivumaan. Easy job.
Tuota sientä olen käyttänyt nyt melkein kuukauden, ja se on kyllä aivan paras tuote! Ihoni ei ole pitkään aikaan tuntunut niin sileältä ja pehmeältä! Tuo sieni todellakin syväpuhdistaa ja kuorii ihoa, mutta niin hellästi, ettei sitä edes tunne juurikaan. Tuon ostin Keskisiltä 8-9e, joten ei paha hinta. Ottaen huomioon kuitenkin sen, että tuo kestää sen 5-9kk  helposti, on väriaineeton, parabeeniton, hajustamaton, lisäaineeton sekä 100% biohajova ja luonnollinen - ja sopii myös vegaaneille...


Ennen nukkumaan menoa heitän naamaani jotain näistä voiteista. Nuo Oriflamen tuotteet ovat käsivoiteita, mutta samalla lailla ne nyt minulla käy tässäkin käytössä. Tuo Victoria Secretin voide on erittäin voimakastuoksuinen (kuten ylipäätään ne tuotteet onkin), joten sitä käytän vain silloin, jos nukun yksin - tuo tuoksu on niin vahva, että saa kyllä muilla päät kipeytymään helposti. Minulla tuo ei sellaista reaktiota aiheuta, mikä on yllättävää koska yleensä tuollaiset tuotteet aiheuttaa, mutta koitan silti käyttää sitä vähän vähällä.


Toki silläki on aina väliä, että miten hyvit geenit ihon suhteen on perinyt vanhemmiltaan, ja minkälaiset omat elämäntavat on, mutta uskon kuitenkin, että sillä ihon huolenpidolla näin on tosi iso vaikutus kuitenkin loppujen lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viisi hyvää

Kyllä me ihmiset olemme sitten outoja. Huomataan elämässä aina ensisijaisesti ne stressaavat ja ikävät asiat, ja ne kivat jutut jää taka-ala...