keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Testissä Jyrkkärinteenpuisto - Koirapuisto Liipolassa


Googlettaessani löysin surprise maininnan siitä, että Liipolassa on koirapuisto myös. Uskomatonta, että siitä ei ole oikein muuten mainittu, koska täällä asuu kuitenkin paljon koiraihmisiä. Tämän puiston ajattelin tänään testata Frankin kanssa päivälenkillä.

Kyseinen puisto sijaitsee muutaman sadan metrin päässä K-Marketin takana metsässä Jyrkänkadun päässä. Katu päättyy hiekkaiseen parkkipaikkaan, josta erkanee hiekkatie metsään. Koska missään ei ollut mainintaa, kuinka kaukana se koirapuisto on (eikä sille ole varsinaista omaa osoitetta), en tiennyt yhtään, kuinka kauan sinne menee kävellen. Hiekkatie kaarsi loivasti oikeaan, ja käytännössä heti se puisto iski silmään. Eli ei todellakaan sijaitse kaukana, keskellä metsää vain.


Puisto on hiekkapohjainen ja minusta aika kivan kokoinen. Ei iso, muttei mikään pienikään - tuollaiselle kultaisellenoutajalle siellä oli paaaljon tilaa. Ihmisille istuttavaksi siellä oli kaksi puupenkkiä. Ja se suurin asia - puisto oli yllättävän paljon täynnä koiran paskaa. Ei mitenkään sillä lailla, että joka askelta pitäisi varoa, mutta kun itse olen tottunut siihen, että jokainen koiranomistaja kerää aina oman koiransa paskat puistosta pois, niin tuo oli aika iso ihmetys.

Puiston oikea puoli kuvattuna portilta
Puiston vasen puoli kuvattuna portilta

Koirapuiston portin vieressä on käden ulottuvilla kakkapussiteline, josta saa ilmaisia kakkapusseja. Myös roskis niille sijaitsee ihan lähellä koirapuiston ulkopuolella. Käytännössä paljon ei tarvitse edes vaivautua, miksi niitä sontia ei silti kerätä pois?Nuo ilmaiset kakkapussit ovat iso plussa. Edes Espoossa harvassa koirapuistossa olen nähnyt niitä olevan. Hyvä Lahti!


Ajattelin, että joku kerta menen ajan kanssa siivoamaan niitä suurimpia paskoja sieltä pois. Mitä sitä muutakaan tekisi, kun ei ole muuta kuin aikaa - ja tuo on mielestäni muuten kivan oloinen koirapuisto, mutta ne sontakasat eivät vaan tee siitä kovin viihtyisää.
Frank tykkäsi puistosta kanssa. Oli paljon haisteltavaa, satunnaisia kivoja keppejä löytyi ja ah Frankista oli tosi kiva välillä vaan heittäytyä pyörimään hiekkaan!

Tässä näkyy alhaalla epäselvästi säännöistä mm. seuraavat kohdat:
"Korjaa koirasi jätökset roska-astiaan"
"Pidä alue siistinä"
Mitä kohtaa ne koiraihmiset tässä eivät tajua?

 Ps. Siivosin nyt jo koirapuistoillessa tuolta kolmetoista (!!!) täyttä koirankakkapussia vain kymmenen metrin alueelta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viisi hyvää

Kyllä me ihmiset olemme sitten outoja. Huomataan elämässä aina ensisijaisesti ne stressaavat ja ikävät asiat, ja ne kivat jutut jää taka-ala...