torstai 24. elokuuta 2017

Meillä on pieniä peniksiä

Ja vihdoin niin kävi, että toisen astutusreissun jälkeen (ensimmäisellä ei napannut) Minnie tuli kantavaksi ja synnytti 20.8.-21.8. välisenä yönä (todennäköisesti maanantain puolella) yhdeksän pientä poikasta. Minnien paino viimeisimpinä tiineyspäivinä oli siellä 50g, kun ennen tiineyttä se painoi 30-31g, joten kyllä mahan kasvun huomasi. 
Minnie hoitaa poikasiaan tosi hyvin! Ei ole listinyt yhtäkään poikasta itse, joka kertoo siis sen, että kaikki poikaset ovat olleet terveitä. Uskon, että kyllä hiirimamma poistaa poikueesta ne, jotka eivät kykene elämään, ovat sairaita tai vastaavaa. Mutta ottaen huomioon kuitenkin sen, että hiirinaaraalla on vain kahdeksan nisää, poikasia täytyi karsia. Yleensä suositellaan, että mammalle jätetään 3-5 poikasta, sillä liian suuri poikasten määrä rasittaa naarasta ja maitoa ei välttämättä riitä kaikille. Luonnossa hiiri karsisi itse näin poikuetta pienemmäksi, mutta lemmikkiolosuhteissa ihmisen täytyy auttaa. Yhden vuorokauden iässä karsin kaksi pienintä poikasta, ja nyt äsken kaksi vielä pois. Eli nyt sinne jäi viisi poikasta. Voi kuulostaa rajulta, mutta täytyy nyt ajatella vähän mammaa.

Mielenkiinnolla odotamme, minkälaisia poikasista kasvaa. Kolmella poikasella on kiharat viikset, jotka merkitsevät sitä, että niille tulee Minnien tyylinen fuzzy-turkki. Kahdella poikasella on suorat viikset. Viiksethän voi poikasilla kuitenkin pudota ensimmäisten viikkojen aikana (esim. karvanakuilla on syntyessä viikset, mutta ne putoavat sitten pois. Kilu on karvanaku), joten voi olla, että sieltä tulee viiksettömiäkin. Pigmentit ovat vaihtelevia poikasilla, ja jokaisella on tummat silmät. Selvittelemme Tytön kanssa vielä tarkemmin poikasten sukupuolia, mutta nyt on epäilys, että poikueessa olisi neljä poikaa ja yksi tyttö.

Minniellä on 24/7 tarjolla ruokakupissa ruokaa, tottakai Versele-Laga Rat & Mouse Completea, mutta myös hieman Altrominin kasvatuspellettiä. Lisäksi se saa joka ilta hieman tuoreruokaa, ja joka ilta omaan ruokakuppiin sille laitetaan teelusikallinen laktoositonta ja maustamatonta kermaviiliä kalsiumin lähteenä. Viili vaihdetaan joka ilta. Vitamiinitippoja löytyy juomavedestä. Eli ruokinta on nyt kohdillaan. Vitamiinitippoja todennäköisesti tarjoan vieroitusikään asti; mikäli tuolla tosiaan on vain yksi tyttö, se saa jäädä meidän laumaan. Silloin vieroitan sen Minnien kanssa tyttöjen terraan, ja jäljelle jääneet pojat saavat olla keskenään. Ainakin kaksi poikaa on nyt alustavasti varattu.

1

2

3

4

5

Koko konkkaronkka. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakas 16-vuotias Lotta

Monet bloggaajat ovat kirjoittaneet kirjeitä tulevaisuuden minälleen - minä aion tällä kertaa kirjoittaa menneisyyden minälleni kirjeen, näi...