sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Best-In vs. Maukas

Toora tuli meille niin yllättäen, että ollessani Mustissa&Mirrissä koitin etsiä nopeasti jonkun hyvän ruuan, jolla aloittaa sen ruokinta. Luottamusta herätti Brit Premiumin Kitten -nappulat & -märkäruokapussit. Sisältö kuulosti hyvältä eikä ne ollut edes hinnalla pilattuja. Ja se oli sellainen ruoka, jota Toora söi.
Haluamme kuitenkin Tytön kanssa siirtyä aina vähän parempaan ruokintaan, asteittain. Siksi ostimme Citymarketista Best-In Mirrin murkinapötkön, joka oli siis täysravintoliharuoka. Ajattelimme, että aloitamme sillä jotta voisimme pikkuhiljaa siirtyä kunnon pötköruokiin. Tuo kyseinen ruoka vaikutti taas hyvältä. Ei nyt aivan maailman paras ravintosisällöltään, mutta kelpaisi märkäruuan ja nappulan ohella.
Toorahan ei sitä pelkiltään suostunut syömään ollenkaan. Se piti muussata tosi hyvi märkäruokaan, että Toora söisi. Loppujen lopuksi Toora nirsoili jopa sen märkäruuan suhteen, jos sitä makkaraa oli siinä, ja söi vaan nappuloita. Ja me vain ajattelimme, että ehkä tuo pötkö on sille niin uutta, että kestää, ennenkuin Toora tottuu.
Tänään kävimme ostamassa Mustissa&Mirrissä Maukkaan sika-nautajauhelihapötkön, sekä Pure Naturalin Kitten Duck -kuivanappulaa. Kotona annoimme suoraan ruokakuppiin palasia Maukasta, ja Toora rupesi syömään niitä välittömästi! Olimme Tytön kanssa molemmat ihan yllättyneitä.

Kun vertaa molempien pötköjen ravintosisältöjä, huomaa, että Maukas on kyllä parempi verrattuna Best-Iniin. Olen alle myös laittanut kuvat molemmista ruuista; kumpi näyttää paremmalta sinun silmään? Täysin pelkkänä ruokana sellaisenaan tuo Maukaskaan ei ihan sovi, sillä kuten näkyy, siinä on turhiakin asioita (keuhkoja ja henkitorvia) joista kissa ei hyödy, mutta Toora saakin ohella tuota laadukasta nappulaa, ja tällä pötköllä vasta totuttelemme tämäntyyppiseen ruokintaan. Myöhemmin voi siirtyä jo muihin pötköihin.

Best-In Mirrin murkina: "suomalainen sian- ja naudanliha ja elimet, vesi, soijarouhe, grahamjauho, silakka, kivennäisaineet, suola."

Maukas sika-nautajauheliha: "naudanliha ja -keuhkot, sianliha,-keuhkot ja -henkitorvi."Suosittelen teitä muitakin vähän miettimään, minkälaista ruokaa annatte lemmikillenne. Kun ruoka on hyvää, lemmikki voi hyvin. Älkää katsoko hintoja ruuan suhteen; halpa ei voi aina olla hyvää. Raakaruokinnassa se onkin sitten hieman eri asia. 
Nappulat vaihdamme näillä näkymin kokonaan Brit Premiumista tuohon Pure Naturaliin. Märkäruoka? Emme tiedä vielä, mitä teemme sen suhteen. Todennäköisesti vaihdamme siitäkin pois, koska laadukas liha korvaa kyllä sen. Jää nähtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakas 16-vuotias Lotta

Monet bloggaajat ovat kirjoittaneet kirjeitä tulevaisuuden minälleen - minä aion tällä kertaa kirjoittaa menneisyyden minälleni kirjeen, näi...