keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Tarina tatuoinnin takana

Miettinyt ja pohtinut tätä tekstiä monta kertaa. Aina tyhjentänyt luonnoksen ja aloittanut uudestaan kirjoittamaan. Kuitenkin vasta nyt sain sen kokonaan aikaiseksi.
Elokuun alussa otin tatuoinnin. Ja tässä tekstissä ajattelin kertoa sen, miksi otin juuri tämän tatuoinnin ja mitä se merkitsee minulle. You ready?

Oikeassa kädessäni on sisäpuolella tatuoitu teksti "Mene minne vain elämäsi edestää". Kun toisen tatuoinnin ottaminen tuli ajankohtaiseksi, halusin tekstitatuoinnin - mutta se, mitä halusin iholleni tatuoida, olikin toinen juttu. Halusin tekstin merkkaavan jotain minulle. Halusin sen olevan jostain minua kiinnostavasta asiasta, vaikka sitaatti sarjasta tai tekstinpätkä kirjasta. Ja hah, vaikka se oudolta kuulostaa, niin löysin sitaatin sellaisen dvd-sarjan tunnusmusiikista kuin Ginga Densetsu Weed.

Kyseinen sarja on siis kaikkien tuntemalle Hopeanuolelle niinsanotusti jatko-osa, joka kertoo Hopeanuolen pojasta Weedistä. Ai miksi siitä tuli tatuointi? Odottakaas, niin selitän.
Pienempänä olin erakkoluonteinen lapsi. Tykkäsin leikkiä mielummin yksin kuin muiden kanssa. Välitunneilla koulussa olin mielummin omassa seurassani. Olisin päässyt toki muiden leikkeihin mukaan, mutta en halunnut; halusin aina olla enemmän yksin. Yksi asia, mikä harmitti silloin, oli se ettei minulla ollut mitään "omaa juttua". Muut ratsastivat, harrastivat jalkapalloa tai tanssia mutta minulla ei ollut sellaista. Ja siksi, koska en löytänyt omaa juttuani.
Yksi joulu sain koko Weed-sarjan joululahjaksi. Ja se oli menoa se. Katsoin sarjan monta kertaa läpi, ja löysin siitä oman juttuni. Opiskelin sarjan koirien sukupuut ulkoa (vielä näin 19-vuotiaanakin muistan ne), kirjoitin tarinoita että mihin suuntaan sarja olisi voinut jatkua, leikkini koskivat lähinnä sarjan tapahtumia ja näin paljon unia niistä. Kaiken lisäksi innostuksestani kerroin koulussa, ja välitunneilla sekä vapaa-ajalla rupesin leikkimään kavereiden kanssa esittäen sarjan koiria. Myöhemmin löysin siihen liittyvän harrastusporukan ja foorumin, jonka aktiivinen käyttäjä tänäpäivänäkin vielä olen. Lähes koko elämäni siitä alkaen tähän päivään asti sisälsi Weed-sarjaa. Joku muu lapsi saattoi katsoa sarjan vain sarjana, mutta minä mietin jo ensimmäisellä kerralla tarkasti asioita, mitä koirat sanoivat toisilleen, ja pistin ne mieleeni. Kun sarjaa miettii syvällisemmin, huomaa, että se on täynnä elämänohjeita. Vaikka kyseessä onkin "vain" Hopeanuolesta jatko-osa.

Koska se on omalla tavallaan osa elämääni, halusin siitä sitaatin. Halusin suomenkielisen, koska englanninkieliset tekstitatuoinnit on niin last season. Sarjan repliikeistä mikään ei kuitenkaan iskenyt. Ajattelin, että käännän sarjan tunnusmusiikin suomeksi, ja katson, löytyisikö siitä joku kiva kohta.
Ja löytyi. Juurikin tuo lause mikä kädessäni nyt on.

"Älä koskaan luovuta
Kestä ja taistele!
Saa totuus eri paikoista
Mene minne vain
elämäsi edestää"

Lue sanat ja kuuntele musiikki tästä.

Tuo on muuten herättänyt kysymyksiä."Mitä edestää tarkoittaa?". Noh, se saattaa kuulostaa hassulta. Mutta juuri noin sen halusin, juuri tuollaisena. Edestää on synonyymi sanalle johdattaa tai vie. Tuo teksti on minulle sellainen omanlainen muistutus, että jos mahdollisuuksia tulee, niistä kannattaa ottaa kiinni. Ne saattavat poikia hyviä tai huonoja asioita. Ja vaikka huonojakin, niin sitten niistä oppii ja on taas hieman viisaampi. Että täytyy uskaltaa heittäytyä mukaan, eikä elää liian turvallisesti neljän seinän sisällä. Sitä olen tehnyt tarpeeksi. Nyt haluan muistuttaa itseäni siitä, että täytyy osata päästää niistä turvallisista rajoista välillä irti - ties mitä elämä tuokaan tullessaan!

Tatuoinnin otin sellaisessa yrityksessä kuin Black Miller Design ja itse tatuoiminen ei kestänyt kuin ehkä 20min. Paljon vähemmän kuin ensimmäinen tatuointini. Tatuoija Milla oli ihan supermukava, ja voin suositella häntä lämpimin sydämin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti