keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Viisi hyvää

Kyllä me ihmiset olemme sitten outoja. Huomataan elämässä aina ensisijaisesti ne stressaavat ja ikävät asiat, ja ne kivat jutut jää taka-alalle. Tästähän on itseasiassa ihan tutkimus (luin pari vuotta sitten), että ihmismieli nimenomaan kiinnittää enemmän ja useammin huomiota niihin negatiivisiin asoihin. Oli sitten kyseessä laskut, parisuhdekriisi, ongelma ystävyydessä, terveys tai mikä tahansa muu asia, jossa ilmenee paljon sitä stressiä. Tämän kautta lopputuloksena helposti ihmismieli ajattelee, että kivoja asioita elämässä ei aina ole paljon. Faktahan on sitten ihan eri asia.

Hyvä tuttuni sanoi, että elämä ei ole hyvää tai huonoa - se on hyvää ja huonoa. Samainen tuttu myös neuvoi minua joka ilta kirjoittamaan viisi hyvää ja viisi huonoa asiaa ylös, jotka ovat jotenkin ilmenneet kys. päivän aikana. Näin alintajuntaisestikin saadaan mieltä huijattua siinä, että ei näekään vain niitä surkeita asioita.

Viisi ei määrällisesti ole paljon. Voi tuntua joskus, että on vaikeaa keksiä viittä hyvää asiaa tai että huonoja asioita on enemmänkin kuin viisi. Silti täytyisi ne pääasialliset hyvät ja huonot asiat kirjoittaa. Viisi on määrällisesti hyvä, sillä kymmenen asian keksiminen olisi jo tosi haastavaa.

Kirjoitan tällä kertaa tämän päivän viisi hyvää asiaa tähän. Huonot asiat ovat sitten sen verta henkilökohtaisia, että mielelläni pidän ne omassa vihkossani. Pointtini kuitenkin on tässä se, että mitä jos koittaisit vaikka viikonkin tuota menetelmää ylläpitää. Kirjoittaisit siis joka ilta päivästä viisi hyvää ja viisi huonoa asiaa. Ne voivat olla tosi suuria juttuja tai pieniä. Ne voivat olla jo aikaisemmin tapahtuneita, mutta ovat edelleen sinun mielessäsi ja jostain syystä juuri tänään yllättävän paljon.

Kokeile edes.

Viisi hyvää asiaa tässä päivässä

  • Tuulinen ilma. Kaikista säätiloista juuri tuulinen on suosikkini.
  • Koira kainalossa. Kun isokokoinen koira väkipakolla änkeytyy sohvalle viereeni, ja pyörähtää pienelle kerälle painuen nukkumaan - voiko olla parempaa?
  • Toora suostui tänään leikkimään kanssani kunnolla - ensimmäisen kerran moneen kuukauteen.
  • Tänään olen voinut katsoa itseäni peilistä ja todeta ääneen olevani nätti.
  • Tämä asia on pyörinyt minulla päässä oikeastaan lähes joka päivä, ja olen superonnellinen siitä. Rakas ystäväni (johon tutustuin opiskeluaikoina) jokunen aika sitten kertoi minulle olevansa raskaana ja pyysi minua kummiksi. Nytkin kun tätä kirjoitan, olen pelkkää hymyä. Mikä kunnia. <3
Sinun vuorosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti